De vakbonden stappen uit overleg over de arbeidsmarkt

Na maanden van intensieve besprekingen tussen vakbonden en werkgevers om oplossingen te vinden voor meer zekerheid op de arbeidsmarkt, zijn deze partijen zonder afspraken uit elkaar gegaan. Drie vakbonden stappen uit overleg omdat ze niet willen instemmen met onder andere versoepeling van ontslagrecht. Zij eisen…..
Home » De vakbonden stappen uit overleg over de arbeidsmarkt

De vakbonden stappen uit overleg over de arbeidsmarkt

Na maanden van intensieve besprekingen tussen vakbonden en werkgevers om oplossingen te vinden voor meer zekerheid op de arbeidsmarkt, zijn deze partijen zonder afspraken uit elkaar gegaan.

Drie vakbonden stappen uit overleg omdat ze niet willen instemmen met onder andere versoepeling van ontslagrecht. Zij eisen meer vaste banen en krijgen weinig toezeggingen hierover. Ook loondoorbetaling bij ziekte verkorten van twee jaar naar drie maanden is geen overeenstemming.

Zowel vakbonden als werkgeversorganisaties zijn teleurgesteld. De voorstellen van de werkgeversorganisatie worden wel op de kabinetsformatie tafel te liggen. Het is nu aan de formerende partijen (VVD, D’66, CDA en CU) om zelf knopen door te hakken. Een deal tussen de partijen was in de formatie gewenst want veranderingen in de sociale wetgeving ligt gevoelig en draagvlak met sociale partners maakt politieke besluitvorming veel gemakkelijker.

Voordelen Talisman

w

Vooraf overleg

Advies tijdens gehele proces

Specialist wet- en regelgeving

Snelle betaling

Collectief voordeel

Scholing

Persoonlijk contact

Snel en flexibel

Ons kantoor

Locatie Talisman

Benoordenhoutseweg 46
2596 Den Haag (route)
T: 070 312 2999
E: benelux@talisman-software.nl
KVK: 28059529

Kennismaken?

Laten we een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek