Nieuw kabinet wil minimumtarief voor zzp’ers van € 15,00 a € 18,00

Er komt een minimum uurtarief voor zzp’ers, en dat komt dan tussen de € 15,00 en € 18,00  te liggen. Zelfstandigen die dat uurtarief niet halen worden voortaan behandeld als gewone werknemers. Voor hen moeten de werkgevers dan dus ook werknemersverzekeringen betalen, bijvoorbeeld tegen ziekte,…..
Home » Nieuw kabinet wil minimumtarief voor zzp’ers van € 15,00 a € 18,00

Nieuw kabinet wil minimumtarief voor zzp’ers van € 15,00 a € 18,00

Er komt een minimum uurtarief voor zzp’ers, en dat komt dan tussen de € 15,00 en € 18,00  te liggen. Zelfstandigen die dat uurtarief niet halen worden voortaan behandeld als gewone werknemers. Voor hen moeten de werkgevers dan dus ook werknemersverzekeringen betalen, bijvoorbeeld tegen ziekte, maar ook vakantiegeld en in veel gevallen pensioen. Dat blijkt uit plannen van het nieuwe kabinet

De minimumtarieven voor zzp’ers lijken onderdeel uit te maken van een groter pakket maatregelen voor zzp’ers. De zelfstandigenaftrek gaat omlaag, als onderdeel van de belastinghervorming die Rutte III wil doorvoeren. Ook de omstreden wet-DBA gaat van tafel. De wet, die opdrachtgevers mede aansprakelijk stelt als een zzp’er toch schijnzelfstandig blijkt, wordt vervangen door een soort van opdrachtverklaring die moet worden ingevuld. Zzp’ers blijven zelf verantwoordelijk voor hun pensioen en verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. Het CDA wilde een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Voordelen Talisman

w

Vooraf overleg

Advies tijdens gehele proces

Specialist wet- en regelgeving

Snelle betaling

Collectief voordeel

Scholing

Persoonlijk contact

Snel en flexibel

Ons kantoor

Locatie Talisman

Benoordenhoutseweg 46
2596 Den Haag (route)
T: 070 312 2999
E: benelux@talisman-software.nl
KVK: 28059529

Kennismaken?

Laten we een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek