Vacature Applicatie beheerder

..

Bent op zoek naar de vacature Applicatie beheerder of wilt u meer weten over het werken als applicatie beheerder? U leest in 5 minuten alles wat u moet weten over het werken als applicatie beheerder. De vragen die we gaan beantwoorden zijn:

 • Wat is een applicatie beheerder?
 • Wat is het verschil tussen technische en functionele applicatie beheerder?
 • Wat zijn standaard taken die worden uitgevoerd door een applicatie beheerder?
 • Welke opleiding heeft een applicatie beheerder?
 • Wat is het profiel van een applicatie beheerder?
 • Zijn er extra certificatie die een applicatie beheerder kan behalen?
 • Zijn er cursussen die je kan volgen als of tot applicatie beheerder
 • Hoeveel verdient een applicatie beheerder?

Wat is een applicatie beheerder?

Een applicatiebeheerder is degene die verantwoordelijk is voor het beheer van een applicatie of informatiesysteem. Hieronder wordt verstaan het aanpassen van applicaties naar aanleiding van veranderende functionele of technische eisen van gebruikers, of voor het verhelpen van fouten binnen de applicatie of het systeem.

Vacature Applicatie beheerder

Ben jij op zoek naar een vaste baan, bij een bedrijf met een luxe randje en fulltime beschikbaar? Ben je in staat om de Microsoft Dynamics NAV omgeving verder uit te bouwen, te optimaliseren en met eigen inbreng naar een hoger niveau brengen? Lees dan snel verder!

In deze functie als Applicatie Beheerder help je handson jouw collega’s met oplossingen en gebruikerssupport en ben je de schakel tussen diverse bedrijfsprocessen en ICT.

Bekijk de Vacature

Niet wat jij zoekt? Vul dan een open sollicitatie in.

Open sollicitatie

In 2019 werd ik via LinkedIn door Carmen voor een specialistische opdracht gematcht bij een overheidsinstelling. Met de adviezen van Rutger verliep het verkrijgen van de opdracht vervolgens snel en adequaat. Tijdens de opdrachtfase was er – voor zowel het resultaat als de specialist – oprecht commitment bij Frank en Rutger, die afspraken betrouwbaar en snel nakomen. Kortom een mate van betrokkenheid, die je als gedetacheerde graag ziet maar – bij andere bureaus – niet altijd ervaart. Ook persoonlijk prettig samen gewerkt. Op naar de volgende ‘Talisman-opdracht

Erik Hofman

Wat is het verschil tussen technische en functionele applicatie beheerder?

Een functionele applicatie beheerder is iemand die voornamelijk bezig is met de functies en de processen binnen in een applicatie. Daarnaast kijkt die ook naar de gebruikerservaring en processen binnen in de applicatie. Voor deze functie is dan ook een beperkte hoeveelheid aan technische kennis vereist. technische applicatiebeheerder houd zich bezig met de techniek aan de achterkant van de applicatie. Dit betekent dus dat deze persoon verantwoordelijk is voor de codering en eventuele technische reparaties moet uitvoeren. Het is dan ook erg belangrijk dat je voor deze functie veel technische kennis hebt. Deze functie wordt dan ook vaak technische beheerder genoemd.

Wat zijn taken die worden uitgevoerd door een applicatie beheerder?

De taken die worden benoemd in de vacature voor applicatie beheerder lopen sterk uit een en verschillen dan ook per opdrachtgever. Dit wil dit zeggen dat je niet altijd hetzelfde werk doet bij elke opdrachtgever. In de verschillende vacatures voor applicatiebeheerder zien we echter de volgende werkzaamheden regelmatig voorbij komen.

 1. Verlenen van onderhoud en uitvoeren van controledienst aan applicaties.
 2. Communiceren met gebruikers over functionaliteiten en prestaties
 3. Signaleren en verhelpen van eventuele problemen of knelpunten
 4. Bespreken van wijzigingsvoorstellen met leveranciers en gebruikers
 5. Implementeren van nieuwe releases
 6. Bijhouden van administratie in de database
 7. Voeren van capaciteitsbeheer: meten en analyseren van beschikbare en gevraagde capaciteit
 8. Verlenen van advies aan het management omtrent benodigde of gewenste aanpassingen
 9. Bijhouden van en inspelen op technische ontwikkelingen
 10. Samenstellen van gebruikershandleidingen
 11. Organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en andere vormen van informatievoorziening

Welke opleiding heeft een applicatie beheerder

Er zijn verschillende opleidingen die je kan volgen voor het werken als applicatie beheerder. voor de vacature van applicatie beheerder zien we vaak dat er een HBO of WO werk en denkniveau gevraagd wordt met als richting informatica of andere relevante studie. In sommige gevallen is een MBO studie in deze richting ook al voldoende. Dit is echter sterk afhankelijk van de opdrachtgever. Benieuwd of jou opleiding voldoet aan het profiel van een van onze opdrachtgevers? Kijk dan snel bij de actuele vacatures.

Wat is het profiel van een applicatie beheerder? 

Voor applicatiebeheerders geldt dat twee methodieken belangrijk zijn om te beheersen. ASL (Application Services Library) is een standaard die wordt gehanteerd op het gebied van processen van beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties en informatiesystemen. Binnen het werkveld van applicatiebeheer is ASL de toonaangevende methodiek. Een ander veelgebruikt referentiekader, specifiek voor ICT, is ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Applicatiebeheerders dienen goed ingevoerd te zijn in zowel de ASL- als de ITIL-standaard.

Functionele beheerders beheersen soft-skills meestal beter omdat zij de schakel zijn tussen de user en het systeem, waarbij technische beheerders uitblinken in ICT-gerelateerde kennis.

Zijn er extra certificatie die een applicatie beheerder kan behalen

Het volgen verdiepende cursussen en behalen van extra certificaten is altijd een goed plan. Door dit te doen vergroot je je waarde voor het bedrijf en kan je makkelijker door groeien. Extra certificaten die worden gevraagd op vacature voor applicatie beheerder zijn certificering in ITIL methodiek. Bij vacatures voor  technische applicatie beheerders zijn er veel IT-gerelateerde certificaten waarmee zij kunnen aantonen over bepaalde kennis te beschikken.

Zijn er cursussen die je kan volgen als of tot applicatie beheerder

Er zijn helaas geen goede Cursussen die je kan volgen om je te laten omscholen tot applicatie beheerder. De meeste vacatures voor applicatiebeheerder hebben als vereisten dat er een relevante studie aan vooraf is gedaan. Wil je toch laten omscholen naar Applicatie beheerder dan zijn er verschillende aanbieders van deeltijdopleidingen die hier in kunnen begeleiden.

Hoeveel verdient een applicatie beheerder?

Het inkomen van een Applicatie beheerder is afhankelijk van veel verschillende onderdelen. Zo speelt er mee hoeveel jaren ervaring iemand heeft en welk van de eerste genoemde activiteiten een applicatie beheerder uitvoert. Daarnaast speelt ook mee of je als applicatiebeheerder eventuele extra certificaten heeft behaald. Het startsalaris van een applicatie beheerder is gemiddeld  tussen de €2945 bruto en de €3980 bruto. Hier in kan je er vanuit gaan dat je begint als junior Applicatie beheerder zal je startsalaris onder dit gemiddelde zit. Wil je beter indicatie hebben wat je zou kunnen gaan verdienen als applicatie beheerder? Bekijk dan snel onze actuele vacatures of vul de open sollicitatie in en we vertellen je persoonlijk wat je kan verwachten.

Het inkomen van een Applicatie beheerder is afhankelijk van veel verschillende onderdelen. Zo speelt er mee hoeveel jaren ervaring iemand heeft en welk van de eerste genoemde activiteiten een applicatie beheerder uitvoert. Daarnaast speelt ook mee of je als applicatie beheerder eventuele extra certificaten heeft behaald. Het start salaris van een applicatie beheerder is gemiddeld  tussen de €2945 bruto en de €3980 bruto. Hier in kan je er vanuit gaan dat je begint als junior Applicatie beheerder zal je start salaris onder dit gemiddelde zit. Wil je beter indicatie hebben wat je zou kunnen gaan verdienen als applicatie beheerder? Bekijk dan snel onze actuele vacatures of vul de open sollicitatie in en we vertellen je persoonlijk wat je kan verwachten.

 

 

Vacature Open inschrijving

Meer opzoek naar een baan in de ICT en is dit niet wat je zoekt? Bekijk dan eens de pagina’s over:

 

Voordelen Talisman

w

Vooraf overleg

Advies tijdens gehele proces

Specialist wet- en regelgeving

Snelle betaling

Collectief voordeel

Scholing

Persoonlijk contact

Snel en flexibel

Ons kantoor

Locatie Talisman

Benoordenhoutseweg 46
2596 BC Den Haag (route)
T: 070 312 2999
E: benelux@talisman-software.nl
KVK: 28059529

Kennismaken?

Laten we een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.