Vacature ICT support medewerker

..

Vacature ICT support medewerker

Ben jij op zoek naar een vacature voor ICT support medewerker? Bij Talisman zijn we altijd opzoek naar nieuwe kandidaten voor vacatures op het gebied van IT en ICT. Talisman helpt je dan ook graag meer te weten te komen over verschillende functies binnen de ICT en helpt je  verder te ontwikkelen door middel van het Talisman college. Het Talisman college is slechts 1 van de unieke diensten die wij medewerkers en kandidaten aanbieden om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Lees in het artikel over de verschillende voordelen van Talisman wat er nog meer mogelijk is.

In dit artikel praten we je bij over de vacatures omtrent ICT support. Het is belangrijk om te weten dat ICT support medewerkers vaak ook Servicedesk medewerkers worden genoemd. Daarom zijn in dit artikel deze twee benamingen door elkaar gebruikt. In het artikel krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Welke opleiding moet ik hebben voor ICT support?
 • Zijn er certificaten te halen op het gebied van ICT support?
 • Welke competenties zijn belangrijk voor een ICT support medewerker?
 • Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een ICT support medewerker?
 • Wat is het Salaris van een ICT support medewerker?
 • Waar kan ik me aanmelden als ICT support medewerker?

Heb je geen zin om het artiekel te lezen en wil je je gewoon inschrijven?

Vacature Open inschrijving

Opleiding voor ICT support

Voor de vacature van ICT support medewerker is een opleiding van MBO 3 niveau of hoger met als studierichting gevraagd. Naast de studierichting is praktijkervaring cruciaal voor de vacatures van ICT support. Voor sommige vacatures stellen bedrijven werkervaring boven studierichting als de werkervaring relevant genoeg is.  

Extra kwalificaties en certificaten zijn altijd belangrijk voor werkgevers. Dit geeft namelijk aan dat je specialistische kennis in huis hebt, dat je gemotiveerd bent en graag door wil groeien. Als we kijken naar de certificaten die van toegevoegde waarde zijn voor een ICT support medewerker dan zijn het de volgende certificaten:

 • ITIL certificaat
 • MCSA certificaat
 • MCSE certificaat
 • Windows 10 certificaat

Competenties voor ICT support medewerker

In het verleden hebben wij al veel kandidaten geholpen aan nieuwe opdrachten en daarin hebben wij gezien dat deze kandidaten verschillende eigenschappen met elkaar gemeen hebben.

Klantgericht & Communicatief vaardig

Als servicedesk medewerkers heb je veel te maken met gebruikers/klanten van een bedrijf en ben je vaak het aanspreekpunt. Het is dan ook zeer belangrijk dat je er op gericht bent om de klant verder te helpen. Naast het helpen en te woord staan van de gebruikers/klanten ben jij ook degene die  de ICT problemen moet oplossen en je klant hierin goed moet begeleiden.

Secuur & Stressbestendig

Omdat jij het aanspreekpunt bent voor klanten en je hen helpt bij het beantwoorden van hun vragen moet je stressbestendig zijn. Vaak komen klanten naar jou toe omdat jij iets voor ze moet oplossen en tot die tijd kunnen ze niet verder. Je hebt dus vaak te maken  met tijdsdruk. Daarnaast moet er secuur worden gewerkt als je de problemen oplost.

Bezit jij deze competenties? Schrijf je dan zelf snel in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat doet een ICT support medewerker?

In het onderdeel hiervoor is al een klein voorproefje gegegeven van de verschillende taken die jij moet vervullen als ICT Support medewerker. In de meeste vacatures zien we dan ook veel verschillende probleemoplossende en praktische invullingen van deze functie langskomen. De storingsmeldingen worden bij jou gemeld en jij moet  ze registreren en uiteindelijk oplossen. Daarnaast is het jou taak om ook te achterhalen wat er fout is gegaan bij de storingen en zorgen dat dit niet meer gaat gebeuren. Daarnaast zal jij ook verantwoordelijk zijn voor het instellen en installeren van computer gerelateerde programma’s.

Wat is het Salaris van een ICT support medewerker?

In de meeste gevallen is het salaris afhankelijk van veel verschillende factoren. We zien dat het gemiddelde startsalaris tussen de 1800 en de 2000 euro bruto ligt. Naarmate de werkervaring toeneemt dan zal dit na 3 tot 5 jaar stijgen tot 2300 of de 2500 euro bruto. Wel kan er gezegd worden dat als er meer certificaten en een hoger opleiding is gevolgd dit natuurlijk verder kan stijgen. Oftewel het salaris is afhankelijk van opleiding, werkervaring en certificaten. Deze functies worden vaak aangeboden in de vorm van een vast contract maar het is ook mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan als ICT support medewerker.

Waar kan ik me zelf aanmelden als ICT supportmedewerker?

Zie jij jezelf al werken op de afdeling ICT support schrijf je dan in snel in of bekijk de vacatures.

Vacature Open inschrijving

 

Is deze functie niks voor jou maar zoek je wel iets in de ICT? Kijk dan gerust eens rond bij de actieve vacatures of lees het een van de volgende artikelen:

Backend developer

ICT consult

Netwerk & systeembeheerder

Applicatiebeheerder

Voordelen Talisman

w

Vooraf overleg

Advies tijdens gehele proces

Specialist wet- en regelgeving

Snelle betaling

Collectief voordeel

Scholing

Persoonlijk contact

Snel en flexibel

Ons kantoor

Locatie Talisman

Benoordenhoutseweg 46
2596 BC Den Haag (route)
T: 070 312 2999
E: benelux@talisman-software.nl
KVK: 28059529

Kennismaken?

Laten we een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.